Väder på Gålö: Halvklart, temp. 19 grader, vind från SSE 1.9 (4) m/s, avtagande, lufttryck 1012.9 hPa, stigande

Aktiviteter i muséet

Museet

EDIP - En Dag I Paradiset

Veteranflottiljens högtidsdag En Dag I Paradiset gick i år av stapeln den 9:e september. Ett stort antal besökare fick tillfälle att se Gålöbasen, fartygen och radiomuséet.
Många passade också på att ta en provtur med ett eller flera av fartygen och det var en intensiv aktivitet, främst i den södra hamnen under hela dagen.
Som vanligt serverades det rejäla hamburgare med tillbehör och som förra året, underhöll Angasarbaletten light med musik och sång.
Ett kul extranummer i form av en rejäl flygplansmotor, en 12-cylindrig Rolls-Royce Griffon, fanns uppställd på slipplanen. Den provkördes med kraftfullt ljud vid flera tillfällen under dagen. Det brukar talas om "raka rör" och det går knappast att få rakare rör än de ca 20 cm långa rören om utgjorde avgasrör, ett rör från varje cylinder.
Många besökte under dagen vårt radiomuseum och det var många som hade intressanta berättelser och kunde berätta egna erfarenheter kring de utställda apparaterna.

Tack alla som kom förbi och välkomna igen nästa år, om inte tidigare!

Det här är på gång

Under året kommer arbetet med utställningshallen att fortsätta för att ge möjlighet att visa fler fina apparater.

I vår kopia av Spicas radiohytt har vi monterat de radioapparater som finns ombord, bl.a Ra 800 och Ra 722/844 tillsammans med slutsteget SST400 och en fjärrskriftsapparat så att de går att köra "på riktigt"!
Läs mer här

Vi jobbar också vidare med vår sändarkärra 302. Målet är att återställa den till så nära originalskick som det är möjligt.

Arbetet med att laga och driftsätta apparater ombord på fartygen fortsätter också.


Har du frågor? Skicka oss ett mail!

Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen